O.L.V van gedurende bijstand

Ook genoemd : Kapelleke van ’t achtersa

O.L.V van gedurende bijstand

Gebouwd in 1870 waarna in 1976 gedeeltelijk de binnenzijde hersteld waarna begin jaren 80 het dakgebinte werd vervangen door plaatselijke Firma Het gebouw is opgetrokken in rode baksteen met zwarte stenen in kruisvorm verwerkt met onderaan een grijsblauw geschilderde plint. Boven de deur, op een wit vlak, staat een kruis met speer, stok en spons afgebeeld. Voor de ingang staat het “ Salve “ wat in het Latijn “ gegroet” betekent. Binnen, in een nis, staan in smeedijzeren letters de woorden “ O.-L.-V. van Gedurende Bijstand “ te lezen. Het Mariabeeld, met Jezus op haar Linker arm opgesteld achter een ijzeren hek draagt een goudgeel kleed met een blauwe mantel versierd met gouden lelies. Achter glas en onder een glazen stulp een Heilig Hartbeeld Vroeger werd er op 15 augustus een mis opgedragen, nu kan men een gans jaar door individueel het mooie kapelletje bezoeken, kaarsje laten branden en bidden.

O.L.V ter Koorts

Ook genoemd : het Wolfskapelletje en de Koortskapel.

O.L.V ter Koorts

Deze kapel, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Koorts, staat aan de Dendermondsesteenweg in Liezele (Puurs). Oorspronkelijk stond hier een kleine veldkapel in bak- en zandsteenstijl, opgericht door J. Uvens, eigenaar van het kasteel ’t Steentje, dat gelegen was tussen het Hof ter Bollen en Schemelbert. Hij liet de kapel in 1643 oprichten nadat zijn dochtertje genezen was van de koorts. De oude kapel werd in de 19de eeuw volledig ingekapseld in een nieuwe, grotere kapel. De witstenen voorgevel van het oude kapelletje, die zich sindsdien binnen in de kapel bevindt, draagt het jaartal ‘Anno 1643’ en het schild van de opdrachtgever. De kapel werd in 1947 heropgebouwd naar een ontwerp van A. Adriaensens . In 1998 werd de kapel beschermd als monument

O.L.V van Lourdes

Ook genoemd : ’t wit kapelleke

O.L.V van Lourdes

Op initiatief van pastoor A. Bellemans werd deze kapel als herinnering aan de verschijning van Maria in Lourdes in 1954 gebouwd. De kapel is drie Pannen breed (ongv. 60 cm), wit geschilderd met blauwe tralies en een kruis bovenop. Daartussen is een ruitvormige steen ingemetseld met de jaartallen 1854 en 1954. O-.L.-Vrouw van Lourdes is ongeveer 70 cm groot, wit gekleed met een blauwe gordel. Haar handen gevouwen met een rozenkrans op haar rechter arm. De bewoners van de buurt kwamen er vroeger bidden ..

O.L.V Lourdesgrot

O.L.V Lourdesgrot

In de jaren vijtig opgericht door de meerster P. De Wit. Het rotswerk is uitgevoerd door Tondelier uit Oude God. O.-L.-Vrouw van Lourdes is gans in het wit gekleed, met een blauwe gordelband. Het beeld werd herschildert in 1991. De grot stond achter de kerk tot 2019.